Books Chapel Road (Kapellekensbaan #1) Download Free

Present Books During Chapel Road (Kapellekensbaan #1)

Original Title: De Kapellekensbaan
ISBN: 1564782859 (ISBN13: 9781564782854)
Edition Language: English
Series: Kapellekensbaan #1
Books Chapel Road (Kapellekensbaan #1) Download Free
Chapel Road (Kapellekensbaan #1) Paperback | Pages: 338 pages
Rating: 3.87 | 819 Users | 33 Reviews

List Of Books Chapel Road (Kapellekensbaan #1)

Title:Chapel Road (Kapellekensbaan #1)
Author:Louis Paul Boon
Book Format:Paperback
Book Edition:Deluxe Edition
Pages:Pages: 338 pages
Published:February 1st 2003 by Dalkey Archive Press (first published 1953)
Categories:Fiction. Cultural. Belgium. Literature

Commentary Toward Books Chapel Road (Kapellekensbaan #1)

According to the author, Chapel Road is the book about the childhood of Ondine [. . .] about her brother Valeer-Traleer with his monstrous head wobbling through life this way and that. But the book is about a lot more than that. It is also the story of Louis Paul Boon, an author working on a novel entitled Chapel Road, surrounded by his colorful group of friends. His readers and companions include the painter Tippetotje, who habitually works a naked woman into her paintings, and Johan Janssens, the journalist and poet who is fired from the paper for refusing to agree with the Capitalists, the Socialists or the Ultra-Marxists. Beyond that, Chapel Road includes a retelling of the myth of Reynard the fox and Isengrinus the wolf, a tale that underscores the greed, stupidity, hypocrisy, pride and lust motivating the other characters of the book. Chapel Road is a pool, a sea, a chaos: it is the book of all that can be heard and seen in Chapel Road, from the year 1800-and-something until today.

Rating Of Books Chapel Road (Kapellekensbaan #1)
Ratings: 3.87 From 819 Users | 33 Reviews

Discuss Of Books Chapel Road (Kapellekensbaan #1)
Het kostte me 200blz om te wennen aan de vreemde schrijfstijl, om ze dan 200blz te apprecieren, en daarna 200blz uit te kijken naar het einde van het boek. Losstaand van de schrijfstijl geeft het boek een diepgaande kijk op de Vlaamse samenleving en politiek van 60 jaar geleden, en laat het me verbluft achter met het besef dat de relatie tussen politiek en samenleving toen helemaal niet anders was dan nu.

In onze cursus Moderne Nederlandse literatuur (dat slaat dan op de periode na WOII) stond dit boek uit de jaren 50 als experimenteel beschreven, ongewoon voor die tijd door de verschillende perspectieven en vertellers en verhalen.Het hoofdpersonage is de schrijver die over Ondinneke vertelt, dan heb je nog de buren: mossieu colson van tminnesterie, de kantieke schoolmeester en zijn schone vrouw lucette, johan janssens de dichter en dagbladschrijver, tippetotje de schilderes, enzovooorts;

Heel lastig te lezen boek eigenlijk, maar wel een aparte ervaring en eigenlijk ook wel een mustread, maar voor mij meer om de schrijfstijl dan om de inhoud.

Verrassend...Een voorbeeld: "Ha... wil de kantieke schoolmeester zeggen... maar johan janssens onderbreekt hem in zijn hoedanigheid van dagbladschrijver, en vertelt dat hij ook andré heeft ontmoet, de theosoof en student in de medicasijnen, en dat hij hem gevraagd heeft of hij iets in de zin van een algemene malaise heeft ontdekt, maar dat andré met een argeloos gezicht geantwoord heeft: neen want aan de universiteit worden nog voordrachten gehouden."Waouw! En dat in 1953. Niks aan actualiteit

Echt te moeilijk. Geen doorkomen aan.

Moeilijk te volgen, maar uiteindelijk toch een fantastisch boek. Ook om te herlezen, want je verliest toch wel eens de draad in het verhaal.

0 Comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.