Books Download Free Bütün Şiirleri

Details Books As Bütün Şiirleri

Original Title: Bütün Şiirleri
ISBN: 9750805283 (ISBN13: 9789750805283)
Edition Language: Turkish
Books Download Free Bütün Şiirleri
Bütün Şiirleri Paperback | Pages: 247 pages
Rating: 4.45 | 4554 Users | 108 Reviews

Present Appertaining To Books Bütün Şiirleri

Title:Bütün Şiirleri
Author:Orhan Veli Kanık
Book Format:Paperback
Book Edition:Special Edition
Pages:Pages: 247 pages
Published:January 2014 by Yapı Kredi Yayınları (first published 1951)
Categories:Poetry. Asian Literature. Turkish Literature. Cultural. Turkish

Interpretation During Books Bütün Şiirleri

Orhan Veli: Türk şiirinin "zincirkıran"ı, "kasketgiydiren"i, "sivilleştiren"i, "açıkhavaozanı" ...

"Orhan Veli çok daha ileriye bir adım attı: Şiirin kendi öz bir dili, bir vezni olmadığı gibi kendine öz konuları da olmayacağını gösterdi, ahengin, musikinin de şiirden kaldırılabileceğini anlattı."
-Nurullah Ataç

"Orhan Veli'nin kavgası, edebiyatımızın en büyük kavgasıdır, buna inanıyorum. Irmağın yatağını daha doğal bir vadiye indirdi. Şiire kasket giydirdi, sivilleştirdi onu. Bugünkü şiir verimleri onun daha verimleridir biraz."
-Cemal Süreyya

"Her tümce bir yana, açık havanın ozanıdır Orhan Veli her anlamda. Caddeler genişledi, kitaplar inceldiyse Çalap'ın işi değildir bu. Geleceğe doğru süren bir şimdinin şiir etkisi! Yalnızca gam değişikliği de değil, hepten Atonal. Orhan Veli olayı da, olaylığını yitirmiştir artık. Şiiri ise kalmıştır görünüyor, geniş açıdan bir deyişle."
-Ece Ayhan

Rating Appertaining To Books Bütün Şiirleri
Ratings: 4.45 From 4554 Users | 108 Reviews

Appraise Appertaining To Books Bütün Şiirleri
Ölürüz diye mi üzülüyoruz? Ne ettik, ne gördük şu fani dünyadaKötülükten gayri?Ölünce kirlerimizden temizlenir,Ölünce biz de iyi adam oluruz;Şöhretmiş, kadınmış, para hırsı imiş,Hepsini unuturuz. İlk defa Orhan Veli okudum ve bu kitabı da sevdiğimi belirtmek isterim. Yazmış olduğu şiirlerin dili kolay. Her biri gayet anlaşılır. İnsana dair en hassas noktaları ince dokunuşlarla şiirlerine de yansıtmış. Benim en sevdiğim iki şiirini aşağıya not düşüyorum. Yıllar sonra olur da bakarsanız o altını

DAVETBekliyorumÖyle bir havada gel ki,Vazgeçmek mümkün olmasın.ÖLÜME YAKIN..."Ölürüz diye mi üzülüyoruz?Ne ettik ne gördük şu fani dünyadakötülükten gayri?Ölünce kirlerimizden temizlenir,Ölünce biz de iyi adam oluruz;Şöhretmiş, kadınmış, para hırsıymış,Hepsini unuturuz." RUBANİÖmrün o büyük sırrını gör bir bak daBir tek kökü kalmış ağacın topraktaDünya ne kadar tatlı ki binlerce kişiKolsuz ve bacaksız yaşayıp durmakta. Şiir yazarken kıstasın herhangi bir konu ya da ölçüye bağlı kalmak

Sait Faik'in kardeşidir benim için Orhan Veli. Biri öykü diğeri şiirin kıyısı.

şiir kitaplarından hangisini "okundu" diye işaretleyip geçmek mümkün ki?Orhan Veli de kaç kere "okundu"(!)Ama daha çok defa okunacak...

Bu benim en sevdiğim kitaplardan biridir. Böyle söyleyince üstünkörü söylenmiş gibi durdu ama değil, hayatta en sevdiği aktivitelerden biri okumak olan biri olarak, tüm kalbimle söylüyorum.Bu aralar en-sevdiğim-kitaplar-listesi yapmak gibi bir uğraş içerisine girdim, bu kapsamda bu başucu kitabımı da top-20 listeme dahil ediyorum.

Bilmem ki nasıl anlatsam;Nasıl, nasıl, size derdimi!Bir dert ki yürekler acısı,Bir dert ki düşman başına.Gönül yarası desem...Değil!Ekmek parası desem...Değil!Bir dert ki...Dayanılır şey değil.

0 Comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.